top of page
Annet te Bokkel

Annet te Bokkel

Koningin Wilhelminalaan 13

7433 CD Schalkhaar

 

 

06-17 25 44 75

[email protected]

 

NVO

VIV

RBCZ

CAM

Annet 300.jpg

Manier van werken

Mijn motto is: ik nodig je uit om in de spiegel te kijken.
Ik hou ervan om met mensen te werken die open staan om samen met mij te kijken naar de dingen waar ze tegenaan lopen in hun leven.

 

Vanuit een groot inlevingsvermogen maak ik de dingen helder en transparant. Ik gebruik hiervoor naast mijn kennis en, werkervaring, ook mijn levenservaring, die  ik heb opgebouwd door steeds open en eerlijk in de spiegel te kijken bij alles wat ik tegenkom in het leven..

 

Vertrouwen is de basis van waaruit ik werk: vertrouwen in het vermogen van jou om zelf je leven weer op de rit te krijgen. Ik ben aanwezig bij dit proces met aandacht, humor en eerlijkheid. Ik confronteer je met je gedrag als dat ondermijnend is voor jezelf en je proces, zonder jou als persoon af te wijzen. .

Ik werk met verschillende tools, waarbij PSYCH-K wel de belangrijkste is. Sinds ik in contact ben gekomen met deze methode heb ik mogen ervaren hoe snel en gemakkelijk processen verlopen, zowel bij mezelf als bij mijn cliënten. Andere tools, zoals NLP, sociaal panorama en opstellingen, gebruik ik als er meer helderheid en inzicht nodig is over zaken die dieper verborgen liggen. .

Geschiedenis

 

Ik ben begonnen als leerkracht in het basisonderwijs. Daar werd mijn interesse gewekt voor kinderen die, om wat voor reden dan ook, niet lekker in hun vel zitten. Na de geboorte van mijn kinderen ben ik gestart met een studie orthopedagogiek aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Ik ben afgestudeerd in de richting psychosociale problematiek.

 

Na deze studie heb ik, naast het werk in een orthopedagogische praktijk, tien jaar in het MBO gewerkt aan de opleiding voor onderwijsassistenten. Ik gaf les aan jong volwassenen en volwassenen  in vakken als leer- en gedragsproblemen, problemen in de thuissituatie en kindermishandeling.

 

Sinds 2006 werk ik volledig in mijn eigen praktijk. Ik heb mij met name verdiept in de problematiek van kinderen met een (vermeende) contactstoornis, angstige kinderen en kinderen met een hoge intelligentie en/of hoge gevoeligheid. Daarnaast gaat mijn interesse uit naar systemisch werken. Het 'probleem' van het kind ligt meestal niet alleen bij het kind, maar wordt vaak mede bepaald door de omgeving waarin het kind verkeert..
 

In het werken met ouders kom ik steeds meer tegen dat de problematiek van ouders/volwassenen bijna altijd een oorzaak heeft in dingen die in de kindertijd zijn ontstaan. Mijn kennis van onder andere ontwikkelingspsychologie en hechtingstheorie helpt mij om die problemen snel op te sporen en te duiden. Mijn focus heeft zich in de laatste jaren verlegd van voornamelijk met kinderen werken, naar het werken met pubers, adolescenten en volwassenen.

 

 

 

bottom of page